• музика

Промовирана е книгата „Пиеси за обоа и пијано – Македонски фолклорни теми“ на Васил Атанасов

Еден од најдобрите македонски инструменталисти обоисти, м-р Васил Атанасов В’чев, кој во својата долга уметничко-педагошка кариера создавал многу генерации обоисти, сега објави и книга со наслов „Пиеси за обоа и пијано – Македонски фолклорни теми“. Промоцијата на книгата се одржа на 30 септември во „Матица ексклузив“. – Идејата да ја напишам оваа книга долго тлееше …

Промовирана е книгата „Пиеси за обоа и пијано – Македонски фолклорни теми“ на Васил Атанасов Read More »