• морбили

УНИЦЕФ: Повеќе од 117 милиони деца може да останат без вакцината против морбили заради коронавирусот

Повеќе од 117 милиони деца во светот би можеле да останат без неопходната вакцина против морбили во предвидениот рок поради пандемијата на новиот коронавирус, предупреди Фондот за деца при ОН – УНИЦЕФ. Фондот прецизира дека поради пандемијата, вакцинацијата против морбили во моментов е одложена во 24 држави, со можност тоа да се прошири во вкупно …

УНИЦЕФ: Повеќе од 117 милиони деца може да останат без вакцината против морбили заради коронавирусот Read More »