• мнр

МНР на Албанија: Србија да ги повлече вооружените сили и страните да се вратат на дијалогот

 Албанското Министерство за надворешни работи реагираше во врска со случувањата на северот на Косово, „изразувајќи загриженост за однесувањето на Србија”. „Министерството за Европа и надворешни работи на Република Албанија е многу загрижено поради ескалацијата на ситуацијата на северот на Република Косово и најостро ги осудува вандалските дејствија на некои лица. Ништо не ја оправдува употребата …

МНР на Албанија: Србија да ги повлече вооружените сили и страните да се вратат на дијалогот Read More »