• милијардери

Стравувајќи дека Берлин „ќе скршне кон лево“, милијардерите ги префрлаат парите во Швајцарија

Германски милијардери забрзано префрлаат пари во Швајцарија, стравувајќи од потенцијална нестабилност во земјата по парламентарните избори в недела, кои се крајно неизвесни поради повлекувањето на Ангела Меркел од канцеларската функција. Анкетите спроведени во изминатата недела му даваа блага предност на лидерот на социјалдемократите Олаф Шолц, но на последното телевизиско соочување на кандидатите спроти предизборниот молк …

Стравувајќи дека Берлин „ќе скршне кон лево“, милијардерите ги префрлаат парите во Швајцарија Read More »