• мигранти

Спасовски: Барателите на азил во Европа и натаму само поминуваат низ земјава

Република Северна Македонија и понатаму останува транзитна земја за барателите на право на азил, при што нивна цел е Западна Европа. Ефективното управување со бегалците и миграциите се уште останува да биде еден од нашите главни приоритети, особено во делот на рана детекција и превенција на илегални преминувања и движења по Балканската рута, од неколку …

Спасовски: Барателите на азил во Европа и натаму само поминуваат низ земјава Read More »