• месо

АХВ: „Харизма“ е делумно регистрирана – делот за печење месо нема одобрение

Во врска со труењето со месо во Прилеп се огласи и Агенцијата за храна и ветеринарство. Како што информираат оттаму, со извршената контрола утврдено е дека месарницата „Харизма“ е регистрирана во АХВ, а објектот кој е одвоен од месарницата и каде се печело месото нема одобрение за работа, односно, не е регистрирано во АХВ.  Од …

АХВ: „Харизма“ е делумно регистрирана – делот за печење месо нема одобрение Read More »