• маска

Заштитната маска нема повеќе да биде задолжителна во Белгија

Министерскиот совет кој се одржа попладнево донесе одлука дека носењето заштитна маска во затворени простории нема повеќе да биде задолжително, јави дописничката на МИА од Брисел. И покрај предупредувањата на научниците, владата денеска сепак одлучи да го следи примерот на соседни земји како Холандија и да ја укине обврската за заштитна маска на затворено, со …

Заштитната маска нема повеќе да биде задолжителна во Белгија Read More »