• летови

Бочварски: По завршување на рестриктивните мерки, ќе продолжат субвенциите за авиолетовите на „Виз Ер”

Годинава беше забрането субвенционирањето на летовите поради КОВИД пандемијата. Исплатени се само дел од средствата за летовите кон крајот на 2020-та, но голем дел од средствата во оваа ставка стојат зашто не се реализираа летовите по овој договор меѓу државата и „Виз Ер”, рече денеска министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски. Според него, како …

Бочварски: По завршување на рестриктивните мерки, ќе продолжат субвенциите за авиолетовите на „Виз Ер” Read More »