• конгрес

Американскиот Конгрес во потрага по вистината за Авганистан: Дали хаосот со брзото воено повлекување мораше да се случи?

Командантите на Централната команда и Здружениот генералштаб, генералите Френк Мекензи и Марк Мајли, тврдат дека, една година пред повлекувањето на американските сили предложиле во Авганистан да останат околу 2.500 војници кои би се грижеле за побезбеден трансфер на власта на Талибанците во Кабул. Изјавите на двајцата генерали и потсетување на интервјуто на Бајден во август …

Американскиот Конгрес во потрага по вистината за Авганистан: Дали хаосот со брзото воено повлекување мораше да се случи? Read More »