• компании

Германци се жалат: патиштата им биле полни со дупки, а пругите преоптоварени

Расте бројот на германски компании кои се жалат на делумно дотраена инфраструктура во земјата, на лоши патишта, оштетени мостови и преоптоварени железници.Според резултатите од истражувањето објавено во вторникот од Институтот за германска економија (IW), 80 отсто од компаниите сметаат дека несоодветната инфраструктура негативно влијае на нивниот бизнис. Тоа е за над 20 отсто повеќе отколку …

Германци се жалат: патиштата им биле полни со дупки, а пругите преоптоварени Read More »