• комора

Последниот танц во Аушвиц: Франческа Ман извела стриптиз чекајќи во редот за гасната комора, ги завела чуварите, а потоа се случило невозможното!

Франческа Ман беше популарна еврејска балерина за која пишува историјата… Балерината Франческа Ман била многу талентирана. Девојката блескала на сцената и сонувала да основа свое училиште за танцување. Кога нацистичките трупи ја окупирале Полска, Франческа завршила во Варшавскиот логор … Франческа Ман (23) се нашла во соблекувалната пред гасните комори, чекајќи ја смртта со уште десетина други Еврејки, но сепак решила да не умре туку така. Оваа приказна е потврдена со извештајот на командантот на Аушвиц и еден …

Последниот танц во Аушвиц: Франческа Ман извела стриптиз чекајќи во редот за гасната комора, ги завела чуварите, а потоа се случило невозможното! Read More »