• кето

Дали косата опаѓа поради кето-исхраната?

За многу жени, огромен е шокот кога по губењето на тежината и враќањето на витата фигура, ќе почне да им опаѓа косата. Иако кето-диетата е популарна во последните неколку години, оваа исхрана, всушност, има долга историја во клиничката медицина и е применувана во третманот на бројни ендокрини дисбаланси. Се смета дека хроничната кетоза има уникатни …

Дали косата опаѓа поради кето-исхраната? Read More »