• кандидати

Досега се пријавени 12 кандидати за претседателските избори во Бугарија

Дванаесет претседателски кандидатски двојки беа регистрирани во Централната изборна комисија на Бугарија како независни кандидати последниот ден определен со закон. Конечниот број на сите учесници на претседателските избори ќе стане јасен до 12 октомври, јави БНТ. Според дописникот на МИА од Софија, трите парови за претседателски кандидати, кои беа номинирани од Иницијативните одбори, но добија …

Досега се пријавени 12 кандидати за претседателските избори во Бугарија Read More »