• казна

Суд казнил фризерски салон со 270.000 долари поради погрешна фризура

Судот во Индија му нареди на еден фризерски салон да плати 20 милиони рупии (271.000 долари) како отштета на манекенката за погрешна фризура. Во тужбата се наведува дека жената поради својата долга коса често добивала ангажмани кај компаниите за производство на производи за коса, но дека во фризерскиот салон не била потстрижена според дадените упатства, …

Суд казнил фризерски салон со 270.000 долари поради погрешна фризура Read More »