• зоран заев

Заев: Ниту јас, ниту Ципрас нема да жалиме за договорот од Преспа

Поранешниот премиер Зоран Заев во интервју за Академска мрежа за поддршка на политиката на ЕУ кон Западен Балкан изјави дека договорот од Преспа е „вистински успех бидејќи ни даде можност да ја покажеме нашата способност за решавање на надворешнополитичките прашања по мирен пат, со примена на мека моќ“. Според него, земјата ја покажала силната посветеност …

Заев: Ниту јас, ниту Ципрас нема да жалиме за договорот од Преспа Read More »