• здравје

ФОТО | Магнетна резонанца покажа што мигрената му прави на мозокот

Многу аспекти на мигрената остануваат медицинска мистерија, но научниците сега направија чекор напред во разбирањето на таа состојба. Со магнетна резонанца на пациентот, тие можат да ги видат ефектите што мигрените ги имаат врз мозокот. Резултатите, кои ќе бидат претставени следната недела на годишниот состанок на Радиолошкото друштво на Северна Америка, се добиени со сликање …

ФОТО | Магнетна резонанца покажа што мигрената му прави на мозокот Read More »