• зголемување

Соединетите држави забележаа голем пад на бројот на смртни случаи од ковид и зголемување на бројот на вакцинирани

Бројот на смртни случаи од ковида-19 во Соединетите држави падна под 300 на ден за прв пат од почетокот на пандемијата во таа земја во март 2020 година, додека вакцинацијата денес ја надмина охрабрувачката граница од 150 милиони целосно вакцинирани Американци. Вирусот корона беше трета водечка причина за смртност во САД во 2020 година, по …

Соединетите држави забележаа голем пад на бројот на смртни случаи од ковид и зголемување на бројот на вакцинирани Read More »