• западен балкан

Лидерите на ЕУ само ќе ги обноват своите гаранции за идно членство на Западен Балкан

Лидерите на Европската унија ќе можат да ја обноват својата гаранција за идно членство на шесте балкански земји во среда на самитот во Словенија, откако амбасадорите на ЕУ ги надминаа поделбите, соопштија двајца официјални претставници на ЕУ. По неколку недели несогласување околу формулацијата на декларацијата за самитот во среда на лидерите на ЕУ и Балканот, …

Лидерите на ЕУ само ќе ги обноват своите гаранции за идно членство на Западен Балкан Read More »