• закон за обвинителство

Правда ќе прифати дел од забелешките на јавната расправа за Законот за обвинителство

Дел од забелешките искажани на вчерашната јавна расправа за Законот за јавно обвинителство ќе бидат имплементирани во законскиот текст – дознава „Слободен печат“ од извори во Министертсвото за правда. Тоа го очекуваат и од опозициската партија. – По вчерашната јавна расправа за Законот за јавното обвинителство на Комисијата за политички систем, ВМРО-ДПМНЕ очекува постоечкиот законски …

Правда ќе прифати дел од забелешките на јавната расправа за Законот за обвинителство Read More »