• жени

Поради ризикот и безбедноста сè потешко се организираат протести во Авганистан

Жените во Авганистан кои се противат на она што го рекоа и го направија Талибанците откако се вратија на власт, потешко протестираат, сега кога импровизираните демонстрации се забранети, а претходните собири беа растурени со огнено оружје и тепање. Отпорот во семејствата и загриженоста за споделување информации преку социјалните медиуми што би можеле да ги идентификуваат …

Поради ризикот и безбедноста сè потешко се организираат протести во Авганистан Read More »