• енергија

Битиќи: Горд сум на тоа што Владата создава средина за инвестиции во енергетска ефикасност и обновлива енергија

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, се обрати на отворањето на конференцијата „Забрзување на финансирањето на зелени проекти: Претставување на инструментот за Зелено финансирање”, при што истакна дека во оваа фаза на развојот на Република Северна Македонија неопходно е да се зборува за забрзување на „зелените финансии” и …

Битиќи: Горд сум на тоа што Владата создава средина за инвестиции во енергетска ефикасност и обновлива енергија Read More »