• економија

Геодетите ќе ги блокираат градилиштата ако не се смени новиот катастарски тарифник

За практично неупотреблив геодетски податок за координати на геодетска точка, по најновото зголемување на цените, сега геодетските друштва наместо 67 денари, на Агенцијата за катастар ѝ плаќаат фрапантни 409 денари! Ова е само еден од доказите за, според Комората на геодетски друштва, „неразумното“ поскапување на катастарските тарифи, кои како што вели претседателот Никола Рибароски, максимално …

Геодетите ќе ги блокираат градилиштата ако не се смени новиот катастарски тарифник Read More »