• европски

Европската унија фати тајкунот ХДЗ како мамел со милиони европски пари

Европската канцеларија за борба против измама (ОЛАФ) во својот нов извештај објави детали за проневера на европски пари во Хрватска. Еден од случаите е поврзан со винарија изградена со европски фондови, а работите ги изведувала компанија во сопственост на синот на винарот. Бидејќи тоа не е дозволено, ОЛАФ бара нешто повеќе од 1,3 милиони евра …

Европската унија фати тајкунот ХДЗ како мамел со милиони европски пари Read More »