• европска

Стоев: Бугарија ќе се залага за европска интеграција на земјите од Западен Балкан

Шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев денеска ги презентираше надворешно-политичките приоритети на Бугарија пред дипломатскиот кор и им се заблагодари на претставниците на 83 земји и меѓународните организации за нивните напори и придонес кон продлабочување на соработката со Бугарија во сите области од заеднички интерес, јави БТА. – Би сакал уште еднаш да го истакнам …

Стоев: Бугарија ќе се залага за европска интеграција на земјите од Западен Балкан Read More »