• ДСЗ

Заврши големата меѓународна вeжба „Северна Македонија 2021“ во организација на НАТО

Денеска заврши НАТО вежбата која беше организирана од страна на НАТО Евроатлантскиот центар за координација на одговор при катастрофи (EADRCC) на подрачјето на Охрид и Струга. Припадниците на ДЗС успешно ги завршија сите вежби согласно сценариото при што реализираа различни активности во повеќе области како елементарна природна непогода, пребарување и спасување, планинска потрага и спасување, …

Заврши големата меѓународна вeжба „Северна Македонија 2021“ во организација на НАТО Read More »