• државен завод за статистика

Нови маки за ДЗС, одложувањето на пописот ќе предизвика нови подготовки

И Заводот за статистика го чека конечниот договор за одложување на пописот. Од таму велат дека не сакаат да го коментираат договорот на двајцата партиски лидери на СДСМ и на ВМРО-ДПМНЕ, Зоран Заев и Христијан Мицкоски за одложување на пописот се додека не се заврши целиот процес во Собранието. Директорот на Статистика, Апостол Симовски за …

Нови маки за ДЗС, одложувањето на пописот ќе предизвика нови подготовки Read More »