• договор

„Спасување“ на Протоколот за Северна Ирска како последица на Брегзит

Велика Британија ја предупреди Европската унија дека ќе започне таканаречена нуклеарна опција за еднострано суспендирање на делови од протоколот во Северна Ирска доколку Брисел не се согласи наскоро да има непречена трговија со тој дел од британската територија, со порака дека Лондон не може да чека засекогаш. Во неодамнешното предупредување до ЕУ, британскиот министер за …

„Спасување“ на Протоколот за Северна Ирска како последица на Брегзит Read More »