Со акција за подводно чистење на езерото Матка одбележан меѓународниот ден на водите

Денеска, со акција за подводно чистење на езерото Матка, на која присуствуваше и  заменик министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули, во Скопје беше одбележан  светскиот  Ден на водите –  22- ри Март. Притоа, членовите на Спелео-нуркачкиот клуб „Врело“ и Нуркачкиот клуб „Пена“, успешно извадија еден од потопените чамци во езерото, по што …

Со акција за подводно чистење на езерото Матка одбележан меѓународниот ден на водите Read More »