• деловни

Исчезнува најпрофитабилниот сегмент на авио – компаниите

Околу 400 илјади вработени во авио – компаниите се отпуштени од работното мести или им е најавено дека ќе ја изгубат работната позиција поради корона вирусот, оценува „Блумберг“. Тоа е затоа што авио индустријата претрпи најголеми загуби, воздушниот сообраќај долго беше во целосен прекин, а и сега патниците се претпазливи кога ги планираат своите патувања …

Исчезнува најпрофитабилниот сегмент на авио – компаниите Read More »