• гласање

Стигна третата пратка на апаратите за отпечаток од прст

Стигна и третата пратка уреди за биометриска идентификација на гласачите. Во пратката има вкупно 980 апарати, а ќе се чуваат во Домот на Армијата, изјави денеска претседателот на Државната изборна комисија (ДИК), Александар Даштевски. Тој напомена дека и оваа пратка пристигна три дена порано, а за два до три дена се очекува да стигне и …

Стигна третата пратка на апаратите за отпечаток од прст Read More »