• вода

УТРИНСКИ БРИФИНГ | Скопската вода е чиста и квалитетна и штета е да не се пие

Каква вода пијат Скопјани? Дали изворот Рашче и бунарите со питка вода ги задоволуваат основните критериуми? Кој го контролира квалитетот и им гарантира на граѓаните за него? На оваа тема гостин во Утрински брифинг беше Билјана Петровска, раководител на сектор за санитарна контрола при ЈП Водовод и Канализација. -Скопјани пијат високо квалитетна вода, која е …

УТРИНСКИ БРИФИНГ | Скопската вода е чиста и квалитетна и штета е да не се пие Read More »