• викинг скај

Истрага за инцидентот со крузерот „Викинг скај“

Норвешките власти соопштија денеска дека покренале истрага за крузерот „Викинг скај“, кој превезувал повеќе од 1.300 луѓе, за тоа зошто испловил и покрај предупредувањата за невреме, што доведе до инцидент и евакуација на голем број луѓе чии животи беа доведени во опасност. Даг С. Лисет од норвешкиот Одбор за истражување несреќи вели дека „високиот ризик …

Истрага за инцидентот со крузерот „Викинг скај“ Read More »