• велика британија

Џавид: Вработените во домовите за стари лица ако не се вакцинираат да си најдат друга работа

Вработените во домовите за стари и изнемоштени лица кои не се подготвени да се вакцинираат против ковид-19 треба „да си отидат и да најдат друга работа, изјави денеска британскиот министер за здравство Саџид Џавид. Тој ги отфрли барањата на домовите за привремено суспендирање на одлуката за задолжителна вакцинација на вработените во англиските домови поради можноста …

Џавид: Вработените во домовите за стари лица ако не се вакцинираат да си најдат друга работа Read More »