• Бугарија

Да се изјасниш како Македонец во бугарски попис е „невозможна мисија“

Не може да се знае колку Македонци денес живеат во Бугарија затоа што тие на актуелниот попис не можат слободно да ја изразат својата етничка припадност, вели Стојко Стојков, копретседател на ОМО „Илинден Пирин“, партијата на Македонците во Бугарија, која сѐ уште е нерегистрирана и покрај пресудите на Европскиот суд за човекови права. За Македонците …

Да се изјасниш како Македонец во бугарски попис е „невозможна мисија“ Read More »