• британски парламент

Нови тензии меѓу Лондон и Пекинг: Забранет влез за кинескиот амбасадор во Парламентот

Амбасадорот на Народна Република Кина во Велика Британија, Зенг Зегуанг, бил информиран дека му е забранет влез во британскиот Парламент додека санкциите се во сила.   Инаку, кинескиот амбасадор денеска требал да присуствува на приемот во Долниот дом на британскиот парламент, чиј домаќин беше Парламентарната група на сите партии на Кина.   Оваа одлука, како што пишува Би -Би …

Нови тензии меѓу Лондон и Пекинг: Забранет влез за кинескиот амбасадор во Парламентот Read More »