• британија

Историски договор меѓу САД, Велика Британија и Австралија: Воен пакт за скротување на растечката моќ на Кина

Договор за интензивна воена соработка и заедничко делување во Азиско-пацифичкиот регион е постигнат меѓу САД, Велика Британија и Австралија. Пактот на трите земји предизвика лавина реакции во светот, а најпогодени беа претставниците на НР Кина, кои потенцираа дека договорот на трите земји е екстремно неодговорен. – Пактот на САД, Велика Британија и Австралија сериозно го …

Историски договор меѓу САД, Велика Британија и Австралија: Воен пакт за скротување на растечката моќ на Кина Read More »