• бразил

Бразил не ја заборава својата легенда: Пеле доби национален празник

На 29 декември 2022 година Бразил и светот останаа без големиот Пеле кој на тој ден почина на 82-годишна возраст. Сега еден од најголемите фудбалери во историјата доби огромна чест од својата земја. Имено, Бразил одлучи денот кога Пеле стигна до 1.000 погодоци во дресот на Сантос на натпреварот Васко де Гама да биде национален …

Бразил не ја заборава својата легенда: Пеле доби национален празник Read More »