• Боинг 737 Макс

Новиот софтверски проблем на „Боинг 737 макс“ ќе го одложи неговото враќање во употреба

Американскиот производител на авиони „Боинг“ откри нов софтверски проблем кај приземјениот модел „737 макс“, но компанијата не очекува тој да го одложи враќањето на воздухоловот во редовна употреба, кон средината на оваа година. Тоа е најмалку третиот софтверски проблем што е откриен откако „737 макс“ беше приземјен во март минатата година, по двете авионски несреќи, …

Новиот софтверски проблем на „Боинг 737 макс“ ќе го одложи неговото враќање во употреба Read More »