• блерим река

Харадинај: Блерим Река да даде оставка за предложениот компромис со Србија

Поранешниот премиер на Косово, Рамуш Харадинај, изјави дека министерот за европски интеграции, Блерим Река треба сам да даде оставка, пред да му биде побарано да го стори тоа. Харадинај, напиша дека министерот предложил компромис со Србија за отварање на патот со кој Србија ќе може да влезе во Албанија. -Веќе предлогот за укинување на таксите …

Харадинај: Блерим Река да даде оставка за предложениот компромис со Србија Read More »