• биткоин

Во Будимпешта подигната статуа на творецот на биткоинот

Во главниот град на Унгарија, Будимпешта беше откриена статуа на анонимниот творец на биткоинот. Креаторите на статуата велат дека ова е прва ваква статуа во светот со која се оддава почит кон мистериозниот творец на криптовалутите Сатоши Накамото, псевдоним за пронаоѓачот или пронаоѓачите на биткоинот, чиј идентитет е непознат, јавува „Евроњуз“. Скулптурата беше откриена во технолошки …

Во Будимпешта подигната статуа на творецот на биткоинот Read More »