• берза

Пад на американската берза за 1 процент поради нестабилноста на пазарите

Главните индекси на американската берза на отворањето во петокот, во последниот ден на јануари беа на ниско ниво бидејќи нестабилноста се врати на пазарот со зголемените ризици и загриженост поради новите мутации на коронавирусот. Доу Џонс падна за 240 поени, или 1,1% на 30,263 поени во 9.50 часот (14.50 по средноевропско време) додека S&P 500 …

Пад на американската берза за 1 процент поради нестабилноста на пазарите Read More »