• армија

Армијата на Велика Британија во состојба на готовност поради горивото

Владата на Велика Британија соопшти дека ја става армијата во состојба на подготвеност, како дел од мерките за решавање на кризата во синџирот на снабдување, што доведе до недостаток на гориво на бензинските пумпи. Предупредувањето за недостаток на гориво предизвика формирање колони автомобили на бензинските пумпи, што доведе до фактот дека многу бензински пумпи останаа …

Армијата на Велика Британија во состојба на готовност поради горивото Read More »