• Антикорупциска

Пресудата не го одложува градењето

Владата и собраниското мнозинство решија да ги игнорираат добронамерните предупредувања од Антикорупциската комисија, од невладиниот сектор и од дел од јавноста, дека стратешкиот закон за градење патишта без тендер е спорен, неуставен и носи ризик од корупција. Крадешкум, по брза постапка (толку брза што го „претрка“ и мислењето од Антикорупциската комисија за овој закон испратено …

Пресудата не го одложува градењето Read More »