• алкохол

Криминална група шверцувала алкохолни пијалоци од Бугарија во Грција

Во пет различни делови на Грција уапсени се 12 лица, членови на криминална организација која од Бугарија, нелегално внесувала чист алкохол и алкохолни пијалаци и ги пласирала на домашниот пазар, а процените се дека од затајувањето данок профитот е над 850.000 евра, јави дописничката на МИА од Атина. Од грчката полиција соопштија дека биле запленети …

Криминална група шверцувала алкохолни пијалоци од Бугарија во Грција Read More »