• акции

Британците лани инвестирале повеќе во криптовалути, отколку во акции

Во Велика Британија, минатата година, седум проценти од возрасните граѓани инвестирале во криптовалути, додека пет проценти инвестирале во традиционални берзански средства и инвестиции засновани на капитал (ИСА), покажува истражувањето на британската инвестициска компанија AJ Бел. „Бидејќи се повеќе и повеќе луѓе купуваат криптовалути отколку што вложуваат на ИСА, заклучокот е дека светот е зафатен од …

Британците лани инвестирале повеќе во криптовалути, отколку во акции Read More »