• австрија

„Гаспром” започна со испорака на гас за Унгарија, но ја заобиколи Украина

 „Гаспром” од денеска почна да испорачува гас за Унгарија преку гасоводот „Балкански тек”, во согласност со договорот потпишан на 27-ми септември. Будимпешта и „Гаспром” пред неколку дена го потпишаа договорот за снабдување со гас, заобиколувајќи ја Украина. Договорот предвидува до крајот на 2036 година, Унгарија да добие 4,5 милијарди кубни метри гас од „Гаспром” преку …

„Гаспром” започна со испорака на гас за Унгарија, но ја заобиколи Украина Read More »