Судан во мрак, властите не ја знаат причината

Во Судан денеска се случи целосен прекин на струјата, објавија властите на оваа африканска држава.

Властите немаат објаснување како дошло до прекин на електричната енергија.

Тие наведуваат дека инженери и технички персонал се обидуваат повторно да воспостават снабдување на земјата со струја и дека повеќе информации ќе соопштат дополнително.

Видео на денот