Штипјани се простуваат од медицинската сестра која си го одзеде животот

фото Фејсбук

 На фејсбук страницата штипска идила, штипјани кои ја познаваа како одлична медицинска сестра, се простуваат од 22-годишната сограѓанка која си го одзеде животот поради недозволена љубов. Тие како што рекоа, не паметат вака голема трагедија.

-ИН МЕМОРИАМ
Цело време у првите борбени редови за време на пандемијата
Каратистка, вредна медицинска сестра, прекрасна личност…
А, имаше само 22 г
Почивај у мир

-Многу сме потресени, не знам како да кажам. Цело село е возбудено. За време на пандемијата девојката несебично помагаше , особено на оние кои беа во тешка здравствена состојба. Татко и често велеше, дека можно е и да се зарази , но таа не обрнуваше внимание на тоа, вели нејзината сограѓанка.

ВИДЕО l 25 годишно момче од Штип си го одзеде животот

Видео на денот