Реис Сулејман Реџепи: Овој народ со кој заедно живееме е див и затоа немаат идентитет (ВИДЕО)

Поглаварот на Исламската верска заедница на Македонија, реис Сулејман Реџепи изјавил дека македонскиот народ е див и затоа немаат идентитет.

-Овој народ, со кој  заедно живееме е див, беспримерно див. Затоа немаат идентитет и никогаш нема да го имаат…”, изјавил реис Сулејман Реџепи за време на церемонијата на поставувањето на камен темелник на џамија во скопското село Арнакија.

Церемонијата се одржала на 14 март, а на својот фејсбук-профил Реџепи го постави видеото пред два дена.

Тој во својот говор зборувал за минатото на оваа џамија, кога, според него, еден македонски премиер од тоа време, со 60 килограми динамит ја урнал џамијата.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=4TIpn88_GXU

Видео на денот