„Прада“ веќе нема да има попусти на старите колекции

Од оваа година, брендот „Прада“ веќе нема да продава роба на попуст и ова важи за целосниот асортиман на кој му одминува сезоната.

Ако бевте од оние кои успеваа да се подноват со брендирано парче на попуст, веќе нема да можете да го правите тоа во продавниците на „Прада“.

Извршниот директор Патрицио Бертели ја донел оваа одлука за да го поправи имиџот на брендот и да се зголемат добивките од продажба. Во 2017 година, „Прада“ забележа пад на продажбата од околу 18%, за разлика од своите конкуренти „Гучи“ и „Луј Витон“.

Сè уште не се знае што ќе се случува со облеката и со модните додатоци од старите колекции, кои нема да се продадат во текот на сезоната.

Видео на денот